Schiphol luchthaveninfo

Amsterdam Schiphol luchthaven

Luchthaveninformatie voor de passagiers van ons luchthavenvervoer

De grootste luchthaven van Nederland (Amsterdam Schiphol Airport) bedient 322 wereldwijde bestemmingen door 108 verschillende maatschappijen. Ze heeft maar liefst 6 landingsbanen en is een van de weinige luchthavens die onder de zeespiegel ligt.

Vertrekkende vluchten vanop Schiphol: https://www.schiphol.nl/nl/vertrek/
Aankomende vluchten vanop Schiphol: https://www.schiphol.nl/nl/aankomst/
Shoppen, eten en drinken. Wat de doen op Schiphol: https://www.schiphol.nl/nl/te-doen-op-schiphol/

Amsterdam info

Amsterdam is de hoofdstad en naar inwonertal de grootste gemeente van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd (afkomstig uit het Jiddisch), ligt in de provincie Noord-Holland, aan het IJ en de monding van de Amstel. De gemeente Amsterdam telt 838.338 inwoners (1 april 2016). Het aantal verschillende nationaliteiten behoort tot de hoogste ter wereld.

Amsterdam dankt zijn naam aan de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg kort na 1300 stadsrechten, werd in 1345 door het Mirakel van Amsterdam een pelgrimsoord en groeide in de Gouden Eeuw uit tot een van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld. Een toestroom van buitenlanders uit vooral de Zuidelijke Nederlanden, Duitsland en de Scandinavische landen leidde vanaf het eind van de 16e eeuw tot stadsuitbreidingen, waaronder de laatste grachten van de fortificatie die nu als grachtengordel bekend is en in 2010 is toegevoegd aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Bezienswaardigheden in Amsterdam zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en Het Scheepvaartmuseum, het Anne Frank Huis, het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, Bioscoop en Film Instituut EYE, dierentuin Artis, de Wallen en voor buitenlandse bezoekers de coffeeshops.

Amsterdam heeft twee universiteiten en meerdere hogescholen.

De stad is bestuurlijk onderverdeeld in zeven stadsdelen. De stad kent talloze buurten en wijken waaronder de internationaal bekende Jordaan.

Uit in Amsterdam
Amsterdam Wikipedia
Citytrip in Amsterdam

 

KLM Boeing 747 op tarmac Schiphol Amsterdam airport luchthaven luchthavenvervoer luchthaventransfer Schiphol

 

Recent nieuws